dilluns, 27 d’abril del 2009
xerrades
-->--> -->
XERRADA DEL TERCER DIUMENGE
El tercer diumenge d’abril, un representant dels Mossos d’Esquadra va venir a fer-nos una xerrada que portava com a títol: “Prevenció d’estafes”.
Enguany es commemoren els 25 anys de la creació de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra. Durant aquest període s’han anat desplegant pel territori i des de l’1 de novembre del 2008 són a les nostres contrades. D’una manera molt amena, l’agent Carlos va anar-nos descrivint i donant tot de consells a tenir en compte de com evitar les estafes més tradicionals –però que encara funcionen– (estampeta, tocomocho, trilers, fals amic...) i d’altres de més noves (revisió de la llar, falsa infermera, telefòniques...).
La conclusió: cap desconegut regala res. En cas de sospita, malfiem-nos i avisem als Mossos per tal que encara que ens en lliurem nosaltres, puguem evitar que continuïn estafant.
Aquestes xerrades informatives ofertes pels Mossos d’Esquadra a associacions, instituts... són una bona manera d’apropar-se a la ciutadania.
CINEMA-COL·LOQUI
Març
L’últim dissabte del mes de març hi va haver la tercera sessió de cinema organitzada per l’Antena del Coneixement de la URV i el posterior col·loqui. La pel·lícula (En tierra de hombres[J1] ) plantejava la lluita d’una dona per fer valer els seus drets com a ésser humà. La protagonista (una bellíssima Charlize Teron) i les seves companyes són víctimes de bromes procaces, insults, vexacions i assetjament sexual, davant la passivitat del sindicat, el consentiment de la gerència i la condescendència dels directius. La intenció de la pel·lícula és mostrar com dura i poc grata va resultar la inserció del gremi femení en determinats àmbits laborals típicament masculins. Està inspirada en un fet real del 1989 que va canviar la legislació als Estats Units. Val a dir que a Espanya la dona no va tenir dret a treballar a la mina fins al 1996.
La pel·lícula del proppassat 25 d’abril, El secreto de Vera Drake[J2] , tractava el tema de l’avortament. Però bàsicament, de la desigualtat i hipocresia social davant l’avortament: les riques avorten de manera fàcil i segura; mentre que les pobres entren en el mal son i els riscos de
Quant a la pel·lícula, molt bona ambientació i una magistral interpretació d’Imelda Staunton.
divendres, 17 d’abril del 2009
cinema
-->
· Dia 25 d’abril a les 10 de la nit
CINEMA-COL·LOQUI
El secreto de Vera Drake
Tema de debat:
L’avortament
Xerrades del 3r diumenge
- Març, dia 15
Mercè Esplugas
- Abril, dia 19
La xerrada del tercer diumenge d’abril tractarà sobre la prevenció d’estafes, i anirà a càrrec d’un agent dels Mossos d’Esquadra.
Sopar de convivència i cicle de cinema
El dissabte dia 28 de febrer, després del sopar de convivència, vam gaudir d’una bona sessió de cinema:
Las mujeres de verdad tienen curvas. Patricia Cardoso, USA 2002.
Aquesta pel·lícula la definiríem com a tendra, vital, senzilla i plena de bon humor.
Malgrat el títol, el tema principal no són les formes voluptuoses de les protagonistes i l’acceptació del cos. El tema de les “curvas” flueix de forma suau al llarg de la història de l’Anna. Les “curvas” són un pretext, una metàfora de la llibertat, de l’autodeterminació. No és una oda contra la anorèxia, sinó una reivindicació a la intel·ligència. D’una manera agredolça tracta l’enfrontament generacional, els models de feminitat, el valor de l’educació, la precarietat i l’explotació laboral, la immigració... Amb tots aquests temes damunt la taula es va generar un col·loqui força animat després del passi de la pel·lícula.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)