dimarts, 13 de gener del 2015

Xerrada 18 de gener sobre els beneficis de l'aigua de mar












El  diumenge 18 de gener, el representant i promotor dels Amics de l’aigua de mar de les Terres de Ponent, Sisco Florez, va oferir a l’Associació de Dones la xerrada “Com economitzar salut amb aigua de mar”.

Va començar explicant la seva experiència personal: després d’un infart i estar dos anys prenent molta medicació, va trobar en les teràpies naturals una solució al seus problemes de salut. Amb una alimentació alcalina i  la ingesta d’aigua de mar,  ha pogut deixar els medicaments.

Quant a virtuts, l’aigua de mar és el millor nutrient cel·lular: conté la majoria  de minerals i oligoelements necessaris per a l'organisme; ajuda a alcalinitzar el medi intern i evitar carències: un cos amb el pH alcalí es manté lliure de malalties; té un poder analgèsic i cicatritzant, ajuda a regular el colesterol, la hipertensió, la diabetis... 

La manera més usual de beure-la és de forma isotònica: diluïda proporcionalment (1 part per 3) amb aigua dolça  i una mica de suc de llimona. Pot emprar-se per cuinar (2 parts per 5) i, sense rebaixar (hipertònica), com a dentífric i com a laxant.
                                                             
Un cop acabada la dissertació el públic assistent va poder fer un tast d’aigua de mar isotònica. 

El Sisco i la seva companya, Elisabet Ortiz,  han muntat diversos dispensaris d’aigua de mar, el primer a Mollerussa,  i aquests darrers dos anys  els han dedicat a  la divulgació dels beneficis de consumir-la. A partir d’aquest 2015 oferiran un servei personalitzat a Malgrat de Segarra.